Live vedonlyönti

Live veto ja sen aloittaminen

Liveveto on nykypäivänä jo lähes yhtä suosittua ja yleistä kuin ennen matsia laitettavat vedot. Suurin mahdollistaja kyseisen pelimuodon kehityksessä on tietysti internet, kun vedonvälittäjät ovat voineet ohjelmoida sivuilleen helppokäyttöiset ja laadukkaat liveveto-osastot. Vielä parikymmentä vuotta sitten, kun pitkäveto ja vakioveikkaus olivat Suomessa vasta hakemassa jalansijaa, piti ottelun aikaisiin vetoihin soittaa puhelu vedonvälittäjälle, ja tämä on nykymalliin verrattuna tietysti erittäin kömpelö tapa.

Miten livevetoja kannattaa pelata? 

Live-vedoissa taivas on rajana etenkin jalkapallossa. Ottelua seuratessa on mahdollista tehdä havaintoja matsin kulusta, ja lyödä vetoja sen mukaan mitä odottaa tapahtuvan. Esimerkiksi tappiolla olevan suosikin myllyttäessä kohti vastustajan maalia jatkuvalla paineella, voi lapulle painaa vaikkapa joukkueen seuraavaa osumaa, taikka kulmapotkumääriä, jos peli pyörii boksin ja päätyrajan lähellä. Live-vedot tuovat erityisen paljon tukea myös pre-vetoihin, nimittäin jos ennen ottelua tehty sijoitus näyttää tiukalta, voi livevedosta paikata mahdollisia tappioita vastavedolla.

Hyvänä tapana livevedoissa ovat toimineet markkinan ylireagointiin iskeminen. Hyvänä esimerkkinä on ottelu, jonka maaliodottama on matala, mutta ensimmäisen vartin aikana nähdään jo kaksi maalia. Tässä vaiheessa bookkerit voivat reagoida kovallakin kädellä, ja nostaa linjaa sekä kerrointa liikaa siihen nähden miten kuuluisi olla. Etenkin jos maalit sattuivat tulemaan todella onnekkaiden sattumien kautta, ja todennäköisyys pelin rauhoittumiselle on suuri, voi todellisia herkkuja saada napsittua vetolapulle. Sokkona ei kuitenkaan kannata sohia, vaan pre-vetojen tapaan ottelun kokonaiskuva olisi hyvä olla selvillä, ja panostuksen hallussa. Livevedoissa riski ylipanostukselle on yhä suurempi, kun helppo ja nopea raha saattaa kiinnostaa monia. Tosiasiassa voittaminen on ihan yhtä kovan työn takana kuin ennen peliä.

Live vedonlyönti onnistuu myös reissun päällä

Erittäin iso plussa live vedonlyönnissä on sen vaivattomuus nykypäivänä. Vedonlyöntitoimistot ovat viime vuosina keskittyneet yhä enemmän mobiililaitteisiin, ja käyttöjärjestelmät mobiilille ovat laadukkaat jo käytännössä kaikille isoimmilla sivustoilla. Ehdoton ykkönen on Bet365, jossa vetojen hyväksymistä ei tarvitse odotella kauaa, ja käyttö on erittäin vaivatonta ja nopeaa. 

Myös vedonlyöntisivustojen talletusten nopeus ja kätevyys on helpottanut live vedonlyöntiä. Jos lätkämatsissa paikan päällä tulee tilanne jossa tuntuu että livevedoissa olisi saatavilla hyvä kohde, on todella nopea prosessi tallettaa jollekin vedonlyöntisivustolle vaikkapa pankin mobiilisovelluksen kautta, ja lyödä liveveto sisään. Tässä puhutaan aivan muutamista minuuteista, jolloin aikaa ei mene hukkaan. Mikä onkaan se ikävämpää, kuin hidas toiminta, jonka aikana ottelussa ehtii tapahtua odottamasi tapahtuma, mutta vetomielessä reagointia ei keretty tekemään.

Live vetojen tarjonta valtavan laaja!

Pelattava livemaailmassa ei lopu koskaan. Puhutaan koko vuoden ympärivuorokautisesta bisneksestä, joten tylsää ei varmasti ole jos liveä alkaa harrastamaan. Nykyään tarjolla on jopa Venäjän ikämiesten pöytätennistä, sekä kehitysmaiden lentopallosarjoja, mutta suosituksena on kuitenkin pysyä omissa vahvuussarjoissa. Jalkapalloa on tarjolla käytännössä koko ajan, ja lajin analysointi ja tiedonhaku on varmasti helpompaa kuin aiemmin mainituissa. Tarjonta on laadukasta myös otteluiden sisällä, kun yksittäisessä futismatsissa saattaa olla tarjolla toistasataa livekohdetta yhtä aikaa. Jos haluaa hassutella harvinaisemmilla kohteilla, pienemmistä sarjoista kohteita ei välttämättä löydy, mutta Valioliigan tapaisissa sarjoissa voi pelata esim. seuraavaa varoituksen saavaa pelaajaa. Tarjolle tulee siten isokertoimisiakin kohteita, joiden toteutumista voi seurata mielenkiinnolla aivan eri tavalla kuin normaalisti urheilua katsoessa. Hyvänä esimerkkinä tenniksen tietyn geimin tulosveto, jossa voi betsata vaikkapa kovan ässäkoneen nappaavan oman syöttövuoron kotiin suoraan neljän pisteen turvin. Hyvänä tapana on toiminut yllättävien murtojen tapahtuminen tilanteissa, jossa syöttäjä on jo käytännössä hävinnyt ottelun. 

Parhaat vedonlyöntikohteet livevedonlyöntiin

Jalkapallo on ykköslaji myös livevedonlyönnissä. Maailman seuratuin ja harrastetuin laji kerää valtavia määriä ihmisiä stadioneille ja television ääreen oman suosikin, ison mahtiseuran tai vaikkapa maajoukkueiden pelatessa isoista panoksista. Sen takia myös bookkerit panostavat lajiin, koska jos ottelusta löytyy kohteita joista ei olisi edes osannut toivoa, pelaaja muistaa varmasti asian jatkossa. Laadukas kohdemäärä antaa aivan uusia näkökulmia lajiin, kun yhden pienen vetosijoituksen jälkeen maalien sijasta voidaankin odottaa vaikkapa kortteja tai kulmapotkuja. Jalkapallo on myös tempoltaan hidas verrattuna moneen muuhun lajiin, joten livepelaaminen on todella helppoa vaikkapa koripalloon verrattuna, jossa pisteitä ropisee, ja vedon hyväksyntää odotellessa voi joutua useaan otteeseen kokemaan pettymyksen kun vedon linja tai kerroin muuttuu ja bookkeri kysyy uutta hyväksyntää.

Jääkiekko on fantastinen laji, ja sen kiinnostavuus välittyy myös livessä. Tekijät, kuten tyhjä maali ja ylivoimat ovat erittäin isoja asioita, joihin hyvä vedonlyöjä osaa reagoida ajoissa. Lätkässä tempo on kova, ja pelin analysointi voi olla hankalampaa kuin jalkapallossa, mutta osaajat pärjäävät tässäkin. Hyvänä peliliikkeenä on toiminut ylivoimien hyödyntäminen suosikeiden kohdalla. Monesti suosikit saavat seuraavan maalin kertoimeksi pieniä lukuja, mutta joukkueen joutuessa alivoimalle, on heidän seuraavan maalinsa betsaaminen tuonut usein rahaa, kun on ollut selvää että ylivoimalla oleva altavastaaja ei suosikin vajausta kykene hyvin hyödyntämään. Toinen hyvä taktiikka on ollut pitkien vaihtojen aikana seuraavan maalin pelaaminen. Etenkin ottelun loppupuolella, kun joukkue on tappiolla ja on mahdollisesti ottamassa veskaria pois, on lapulle tullut iskettyä tasoitusosumaa, jos vastustajan viisikko on joutunut tulemaan perässä jo usean minuutin ajan. Kertoimet ovat isoja, ja osuessaan palautuksetkin ovat olleet oikein mainioita.

Tennis on noussut yhdeksi suosikkilajeista livepelaamisessa. Etenkin suurissa turnauksissa, kuten Wimbledon sekä Ranskan Avoimet, ovat pelimäärät suuria. Lajina tennis on livepelaamiseen hyvä, sillä syöttövuorojen välissä on hyvin aikaa reagoida ottelun jäljellä olevaan aikaan. Erityisesti viisieräiset ottelut ovat hyviä livetykseen, koska erät voivat hyvinkin erota toisistaan ja niihin tenniksen seuraajat osaavat reagoida. Kaksinpeleissä pelaajan tunnetilat tulevat selvästi ilmi, ja etenkin syöttövuoroissa epäonnistuminen ruokkii vastustajan pussia. Etenkin Fabio Fognini ja Nick Kyrgios ovat tunnepelaajia, joilta ei tiedä mitä odottaa, ja livessä voi tehdä hyvin tiliä herrojen raivostuessa.

Livevedonlyönnin suurimmat riskit

Myös riskejä löytyy, kun tähän touhuun alkaa. Suurin sellainen on ns. tilttaaminen, joka tapahtuu lähes aina juuri liven puolella. Pitkät tappioputket eivät ole kenellekään mieluisia, mutta niitä käy kaikille huolimatta siitä miten hyvä vedonlyöjä on. Kun kassan saldo hupenee, on riskinä että tunteet menevät järjen edelle, ja ylipanostuksen kautta haetaan tappioita takaisin. Näin ei saisi käydä, ja harvemmin tulos on muuta kuin harmillinen. Iso riski on myös jatkaa tilin näyttäessä nollaa, nimittäin pelien takia velkaantuminen on iso ongelma Suomessa. Raja on osattava vetää.

Livevedoilla voi teoriassa tienata todella hyvin ja vain lyhyessä ajassa. Verrattuna siihen, että odotellaan jalkapallo-ottelun päätöstä 90 minuuttia, voi saman summan tienata parin minuutin tennisvuorossa. Vauhtisokeus voi hyvinkin iskeä kohdalle, ja nopeiden tienestien vana saa pelaajan käyttäytymään tavalla, joka hyödyttää loppupeleissä vain bookkeria. Siksi livevedoissa kannattaakin käyttää jokseenkin samanlaista järkevää panostusmallia, ja maltillista harkintaa kuten pre-vedoissa. Vaikka tilanne saattaa hetken näyttää siltä että joukkue hallitsee, voi homma muuttua etenkin jos sillä hetkellä ei ole tekijöitä, jotka viittaisivat siihen että matsi on loppuajan samassa komennossa. Järki ja maltti määräävät myös livessä.

Veikkausvihjeet
© Copyright 2022 Veikkausvihjeet
Powered by WordPress | Mercury Theme